Windsor View steps

Before

Before

In January we completed a lovely little project: creating access to a community-owned woodland area and old mill pond in Hebden Bridge.

Many thanks to the residents of Windsor View for your kindness and cups of tea!

After

After

 

 

 

A section of the existing wall was taken down and new wall heads built from the stone to create an opening. The five stone steps were from a house renovation in Eastwood.

A cleft oak post-and-rail fence was installed above a steep drop near the bottom of the steps for safety reasons. But doesn’t it look great!

No falling off that edge...

No falling off that edge…

Jacques dressing an oak rail with his lovely axe

Jacques dressing an oak rail with his lovely axe

At our yard, oak logs were split down into quarters and eighths, removing all the sapwood and bark to leave only the heartwood. The posts and rails were then assembled on site in order to fit perfectly. For extra stability they also have heavy oaken ‘feet’. The oak trees were felled in North Dean woods at West Vale as part of our coppicing works there and will last many many years in their new position.

View from the other side

View from the other side

This entry was posted in Blackbark and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Windsor View steps

  1. joinerbuilder says:

    This is great to see, particularly after all the bullying the residents were subject to from that developer a few years ago.

Leave a Reply